Viden, udvikling og samvær
5800 NyborgVælg område
Vis underviser

Underviser

Kirsten Schmidt
Ledige pladser

Senior-Universitetet. Vores liv

Ved spørgsmål ring til 21 13 01 02

Senior-Universitetet i Slagelse
- ny viden og livslang læring

Alle foredrag afholdes på onsdage kl. 10.00-12.00 på Slagelse Bibliotek.
Prisen er incl. kaffe og småkager

Vores liv
Hold nr. 24007
Pris: kr. 330,-


11. marts 2020 - Ind under præstekjolen

- Kirsten Schmidt - sognepræst på Orø, forfatter, redaktør

Et humoristisk foredrag om mennesket bag præsten og de mange uforudsigelige situationer en moderigtig københavnerpige kan stå i, når hun bliver præst på en lille ø i Isefjorden.

18. marts 2020 - Krigskorrespondent og eventyrer

- Lene Frøslev - journalist, eventyrer, forfatter, foredragsholder, rejseleder

Kom med krigskorrespondenten Lene Frøslev på rejse til nogle af verdens brændpunkter. Mød nogle af de mennesker, der har en hverdag i krigs-, konflikt- og oprørszoner. Bliv smuglet med ind over Khyber Passet fra Pakistan til Afghanistan i blå burka. Kom med ned i skyttegravene i Afghanistan i opgøret med Taleban. Kør i konvoj til et kaotisk Bagdad efter Saddams fald. Hør hvordan det er at blive beskudt af en israelsk kampvogn i Gaza. Og oplev million-demonstrationerne på Tahrirpladsen i Cairo under Det Arabiske Forår.
Der vil blive rig lejlighed til at stille spørgsmål undervejs, og der vil blive mulighed for at prøve en burka og en skudsikker vest.
Lene Frøslev er uddannet journalist, og hun har arbejdet 30 år for Information og Berlingske som udenrigs- og krigskorrespondent. Hun er medlem og tidligere formand for Kvindelige Eventyreres Klub og medlem af De Berejstes Klub, hvor hun er chefredaktør for rejsemagasinet Globen.

25. marts 2020 - Barndom i 50'erne

- Jens Peter Madsen - fhv. seminarielektor, historiefortæller

Mange mennesker kender lysten til at høre om og fortælle historier om det liv, vi har haft og særligt om den gang vi var børn. Mange har skrevet og læst erindringer i hæfter og bøger, og mange har skønne oplevelser med at fortælle om "gamle dage" til børn, børnebørn eller oldebørn. MEN let er det ikke altid at fange og fastholde andre og særligt børns opmærksomhed og interesse. Jens Peter Madsen har arbejdet med barndoms fortælling i mere end 20 år som seminarielærer og historiefortæller. Med dette foredrag deler han sine mange erfaringer og åbner for debat om de mange glæder og udfordringer, der ligger i at kunne fortælle egne barndomshistorier, som får andre til at lytte opmærksomt. Foredraget tager udgangspunkt i et udvalg af historier om hans egen barndom i 1950erne, og publikum vil straks genkende og erindre tilsvarende historier fra deres egen barndom, som måske foregik i tidligere eller senere årtier. "De bedste barndomshistorier handler om det, som er det samme til alle tider, f.eks. at børn leger, søger venskaber, forældre, uhygge, glæde, forventninger, gode voksne m.m." siger, Jens Peter Madsen

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 11-03-2020, kl. 10:00

Ugedag Onsdag
Holdnr24007
Adresse Slagelse Bibliotek
Stenstuegade 3
4200 Slagelse
LokaleStore Sal
Holdtimer3
Antal mødegange3
AfdelingAOF Sydvest Sjælland

Kursusdage

11-03-2020 Onsdag 10:00  -  12:00
18-03-2020 Onsdag 10:00  -  12:00
25-03-2020 Onsdag 10:00  -  12:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.