Viden, udvikling og samvær
5800 NyborgVælg område
Vis underviser

Underviser

Laurids Mikaelsen
Ledige pladser

Senior-Universitetet. Kina

Ved spørgsmål ring til 21 13 01 02

Senior-Universitetet i Slagelse
- ny viden og livslang læring

Alle foredrag afholdes på onsdage kl. 10.00-12.00 på Slagelse Bibliotek.
Prisen er incl. kaffe og småkager

Kina
Hold nr. 24002
Pris: kr. 330,-

11. september 2019 - Den kinesiske drøm

- Laurids Mikaelsen - foredragsholder og fhv. ambassadør i bl.a. Kina, fhv ministerråd i USA

I disse år træder Kina for alvor ind på den helt store globale scene. Som det har været siden Deng Xiaopings tid, sker det med den styrke, som den indenrigske udvikling betinger. Kina har løftet millioner ud af fattigdommen, middelklassen vokser og vokser, og flere kinesere flytter ind til byerne, og væksten spredes ud i landet fra Syd- og Østkina til det centrale Kina, ja selv de vestligste provinser. Xi Jinping og den generation af ledere har langt mere held med sig, end forgængerne i embederne, i Hu Jintaos tid. "Den kinesiske drøm" er overskriften på det politiske program, som skal udvikle Kina og forme Kina til at blive en økonomisk og politisk hovedaktør i verden i 2049.


18. september 2019 - Silkevejene

- Laurids Mikaelsen - foredragsholder og fhv. ambassadør i bl.a. Kina, fhv ministerråd i USA

Af hensyn til Kinas interne udvikling, navnlig økonomisk udvikling af Vestkina og det centrale Kina, har Kina sat et kæmpeprojekt i søen, nemlig en moderne version af Silkevejen. Silkevejen har flere formål, nemlig, for det første, at give et boost til Kinas udenrigshandel. Silkevejen tjener også et politisk formål, nemlig at stadigt flere lande i Stillehavsområdet, Centralasien, Afrika og Europa vender sig imod Kina, og altså væk fra Vesten eller isolation og armod. Endelig er der et strategisk og sikkerhedspolitisk formål, nemlig at Kina omlægger handelsveje fra søveje til tog- og vejruter. USA kan i dag blokere vigtige kinesiske handelsruter over havene. Projektet kaldes også "Belt and Road"-projektet.

25. september 2018 - USA og Kina, rivalisering og magtkamp

- Laurids Mikaelsen - foredragsholder og fhv. ambassadør i bl.a. Kina, forhenværende ministerråd i -USA

Verdens to største økonomier har indledt en tvekamp, anført af USA og Donald Trump. Han siger, at kineserne har hugget jobs og teknologi. Men er han for sent ude? Kan USA forhindre, at den kinesiske økonomi bliver størst, og endda meget større end USA's økonomi? På det teknologiske område har Kina givetvis hugget gode ideer og viden, for at bygge videre på tyvekosterne. Men nu bliver Kina, område for område, teknologiførende Kineserne fører allerede, når det gælder patenter globalt. Også på det militære område føler USA, at Kina skal holdes i snor. Kina vil mange år fremover være langt bagud. Men de haler hurtigt ind, f.eks. i rummet. Hvor efterlader tvekampen Europa?

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 11-09-2019, kl. 10:00

Ugedag Onsdag
Holdnr24002
Adresse Slagelse Bibliotek
Stenstuegade 3
4200 Slagelse
LokaleStore Sal
Holdtimer3
Antal mødegange3
AfdelingAOF Sydvest Sjælland

Kursusdage

11-09-2019 Onsdag 10:00  -  12:00
18-09-2019 Onsdag 10:00  -  12:00
25-09-2019 Onsdag 10:00  -  12:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.