Viden, udvikling og samvær
5800 NyborgVælg område
Vis underviser

Underviser

Om Anne Kjær Wæhrens: Skuespiller, Klovn, Fortæller, Sanger og Underviser. Jeg er uddannet skuespiller og scenekunstner med en Master of Fine Arts (MFA) i ensemble baseret fysisk teater fra teaterskolen Dell'Arte, International School of Physical Theatre i Californien (2009/2010 og 2015-2017). Siden mit første år på Dell'Arte i 2009/2010 har jeg beskæftiget mig indgående med klovneri både sammen med min internationale klovnetrup Ciboulette og som solo performer. I 2014/2015 udviklede jeg klovnesoloforestilligen "Op På Hesten" i samarbejde med Jens Kløft fra Teatret Brændende Kærlighed, og turnerede forestillingen rundt i landet i løbet af den sæson. Jeg nærer en dyb fascination og passion for den menneskelige stemme. - I snart 12 år har jeg arbejdet intenst med et stemmearbejde udviklet af britiske Nadine George (Nadine George Voice Work), som er et arbejde, der udspringer af Roy Hart stemmetræningsteknikken. Jeg har arbejdet sammen med tale- og sanglærer Henning Silberg fra Statens Scenekunstskole i København, samt modtaget undervisning fra Nadine George selv både i København og i London. I 2012 startede jeg på Den frie Lærerskole i Ollerup med hovedfag i drama, og efter min årspraktik i 2015, drog jeg til Californien for at færdiggøre MFA skuespilleruddannelsen på Dell'Arte. Som skuespiller, klovn, sanger, fortæller og dramaunderviser brænder jeg for at være formidler af teater - både som inspiration for andre mennesker i mit virke som underviser, men også i særdeleshed som kunstner både lokalt og i verden omkring mig. Jeg glæder mig til at møde jer og arbejde sammen med jer! Gode hilsner, Anne www.kaereteater.dk.

Læs mere

Anne Kjær Wæhrens
Ledige pladser

BOUFFON "dramakursus"

Ved spørgsmål ring til 62 21 73 73

På dette dramakursus skal vi arbejde med det "for meget", det groteske og det tå-krummende! Tabuer vil blive endevendt og udfoldet, når vi begiver os i kast med at forstå bouffonens humor og væsen.

Bouffon udspringer oprindeligt af Commedia dell'Arte figuren Pulcinella, som typisk bærer et hvidt kostume med pukkelryg samt en sort maske med en markant næse. Pulcinella svarer til Harlekinfiguren, men er en mere snu, ondsindet og grotesk figur. Bouffon er en videreudvikling af Pulcinella figuren - bouffoner er groteske, vanskabte narrefigurer, de er fysisk pågående med en grov og fornærmende humor og komik.

Jacques Lecoq definerer bouffon således:
"Forskellen på klovnen og bouffonen er, at klovnen er alene, og bouffonen er altid en del af en gruppe, en bande- og vi griner af klovnen, men bouffonen griner af os. Kernen i det, bouffonen gør, er mobning, der tangerer til parodi. Bouffoner underholder sig selv ved at genskabe menneskets liv på deres egen måde igennem lege og narrestreger."

Som deltager skal man være klar på at få overtrådt de gængse normer for, hvad der er okay og hvad der ikke er okay. Der er ingen censur, når vi arbejder med bouffon! Det bliver sjovt, grinagtigt og pinagtigt!

Som underviser vil jeg tage jer ordentligt ved hånden og fører jer igennem dette arbejde på en omsorgsfuld måde. Jeg håber, at vi sammen kan skabe et rum for at kunne lege og prøve ting af! Der vil være god tid til at reflektere over arbejdet, som sikkert vil vække mange tanker og følelser.

Praktisk: Deltagerne skal medbringe eller være iført forholdsvist tætsiddende, men behageligt tøj. Det skal være til at kunne bevæge sig i, men stramt nok til at vi kan proppe puder og lignende ind under tøjet, så vi kan forme bouffonens groteske krop! Medbring også gerne puder, store som små!

Kort beskrivelse af kursusindhold på de enkelte mødegange / undervisningsplan:

Vi arbejder fra 10-12:30 og igen fra 13:15-17 - med en pause på ca. 10 minutter i hver del.

Om morgenen starter vi med en god fysisk opvarmning samt stemmeopvarmning.

Dernæst laver vi et par indledende øvelser hentet fra både klovn og Commedia dell'Arte, som en opvarmning og optakt til arbejdet med bouffon, hvorefter vi vil gå i gang med at finde og opbygge en bouffon karakter.

Efter frokostpausen laver vi større øvelser og deltagerne vil også blive stillet et par opgaver, som skal fremvises for hinanden tilslut.

Vi afrunder dagen med god tid til refleksion og samtale.

Vel mødt!
Anne

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 18-04-2020, kl. 10:00

Ugedag Lørdag
Holdnr201278
Adresse AOF Svendborg
Vestergade 23
5700 Svendborg
LokaleLok.6 / Salen
Holdtimer7
Antal mødegange1
AfdelingAOF Center Fyn

Kursusdage

18-04-2020 Lørdag 10:00  -  16:25

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.