Viden, udvikling og samvær
5800 NyborgVælg område
Vis underviser

Underviser

Om Anne Kjær Wæhrens: Skuespiller, Klovn, Fortæller, Sanger og Underviser. Jeg er uddannet skuespiller og scenekunstner med en Master of Fine Arts (MFA) i ensemble baseret fysisk teater fra teaterskolen Dell'Arte, International School of Physical Theatre i Californien (2009/2010 og 2015-2017). Siden mit første år på Dell'Arte i 2009/2010 har jeg beskæftiget mig indgående med klovneri både sammen med min internationale klovnetrup Ciboulette og som solo performer. I 2014/2015 udviklede jeg klovnesoloforestilligen "Op På Hesten" i samarbejde med Jens Kløft fra Teatret Brændende Kærlighed, og turnerede forestillingen rundt i landet i løbet af den sæson. Jeg nærer en dyb fascination og passion for den menneskelige stemme. - I snart 12 år har jeg arbejdet intenst med et stemmearbejde udviklet af britiske Nadine George (Nadine George Voice Work), som er et arbejde, der udspringer af Roy Hart stemmetræningsteknikken. Jeg har arbejdet sammen med tale- og sanglærer Henning Silberg fra Statens Scenekunstskole i København, samt modtaget undervisning fra Nadine George selv både i København og i London. I 2012 startede jeg på Den frie Lærerskole i Ollerup med hovedfag i drama, og efter min årspraktik i 2015, drog jeg til Californien for at færdiggøre MFA skuespilleruddannelsen på Dell'Arte. Som skuespiller, klovn, sanger, fortæller og dramaunderviser brænder jeg for at være formidler af teater - både som inspiration for andre mennesker i mit virke som underviser, men også i særdeleshed som kunstner både lokalt og i verden omkring mig. Jeg glæder mig til at møde jer og arbejde sammen med jer! Gode hilsner, Anne www.kaereteater.dk.

Læs mere

Anne Kjær Wæhrens
Ledige pladser

KARAKTEREN OG FORTÆLLINGEN

Ved spørgsmål ring til 62 21 73 73

På dette dramakursus går vi i dybden med karakterarbejde og fortælling.

Kom med en historie, som står dit hjerte nært, som du kan fortælle. Når du vælger historien, så tag udgangspunkt i noget, der rører dig, men vælg også ud fra, hvad du føler, er en relevant historie for verden i dag.

På kurset her vil vi sammen dykke ind i arbejdet med at udfolde og udforske fortællingens potentiale. Du vælger hvilken af fortællingens karakterer, som skal være fortælleren - det kan være en anden end den oprindelige fortæller eller hovedperson i historien. Vi arbejder med karakterudvikling, med karakterens

kropssprog og stemme. Dernæst vil vi se på hvordan fortællingen som helhed kan animeres og iscenesættes. Det overordnede fokus og spørgsmål for arbejdet er: hvad får en fortælling til at leve?

Vi kommer til at starte på arbejdet med at udforme en lille scene, hvor du som deltager agerer en karakter, der fortæller den historie, du har valgt at medbringe.

Tilslut på dagen viser alle det arbejde, de har nået i løbet af kurset, for hinanden.

Vel mødt!
Anne


Kort beskrivelse af kursusindhold på de enkelte mødegange / undervisningsplan:

Vi arbejder fra 10-12:30 og igen fra 13:15-17 - med en pause på ca. 10 minutter i hver del.

Vi starter med fysisk opvarmning og stemmeopvarmning.

Dernæst hører vi alles fortællinger, hvorefter arbejdet for en stund vil være individuelt og jeg vil cirkulerer rundt blandt deltagerne og hjælpe med at vælge karakter og vinkel på historien.

Vi vil efterfølgende gå i dybden med karakterudvikling med fokus på at udvikle karakterens kropssprog og stemme.

Efter frokostpausen arbejder vi videre med at udarbejde hvordan fortællingen, skal fortælles - hvad enten det er som en monolog-lignende tekst, mimisk/kropssprogsbaseret, dukketeater eller andet. Vi vil også kigge på og arbejde med fortællerummet og iscenesættelsen af fortællingen samt kontakten og relationen til publikum.

Tilslut viser alle det arbejde, de har nået i løbet af kurset.


Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 30-05-2020, kl. 10:00

Ugedag Lørdag
Holdnr201279
Adresse AOF Svendborg
Vestergade 23
5700 Svendborg
LokaleLok.6 / Salen
Holdtimer6
Antal mødegange1
AfdelingAOF Center Fyn

Kursusdage

30-05-2020 Lørdag 10:00  -  15:30

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.