Viden, udvikling og samvær
5800 NyborgVælg område
Vis underviser

Underviser

Lasse Soll Sunde
Ledige pladser

BERLINMURENS FALD OG KIRKENS ROLLE

Ved spørgsmål ring til 62 21 73 73

Lasse Soll Sunde, der er freelance-korrespondent, vil fortælle om sine møder med en række af de vigtigste oprørere fra 1989-revolutionen, og vi kommer tæt på en række af de oprørske præster og de senere politikere og samfundstænkere, der udgjorde drivkraften bag de enorme omvæltninger, der for 30 år siden fik Berlinmuren til at falde. Efter næsten tre årtier hvor Berlin var delt i to, fik Tyskland gennem sin fredelige revolution i 1989 samlet de østtyske borgere under sloganet "Wir sind das Volk". Dette bredte sig hurtigt sig til det meste af DDR, fordi de østtyske kirker organiserede modstanden. Kirkerne kom til at spille en afgørende rolle, da protesterne i især Leipzig og senere i Berlin tog til hen over efteråret 1989.
Foredraget giver mange nye indsigter om denne afgørende milesten i den moderne europæiske historie, ikke mindst fordi historien i høj grad er fortalt med tyskernes egne ord.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 06-11-2019, kl. 19:00

Ugedag Onsdag
Holdnr192902
Adresse Fredens Kirke
Glarmestervej 8
5700 Svendborg
LokaleKirken / Sognehus
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Center Fyn

Kursusdage

06-11-2019 Onsdag 19:00  -  21:30

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.