Viden, udvikling og samvær
5800 NyborgVælg område
Vis underviser

Underviser

Thomas Ubbesen
Ledige pladser

Foredrag med Thomas Ubbesen

Ved spørgsmål ring til 69 16 06 00

RAPPORT FRA DET ANDET EUROPA
- rejse gennem 15 post-kommunistiske lande 30 år efter kommunismen

Hvordan har de det egentlig i det andet, det næsten ukendte Europa?
Hvordan går det med folk i den østlige del af kontinentet, her tre årtier efter Berlin Murens fald og østblokkens sammenbrud?
Hvordan lever de millioner af mennesker, der blev født, opdraget og indoktrineret til solidaritet, enhed, nøjsomhed og marxisme i tiden efter kommunismens endeligt?

Thomas Ubbesen har gennem et langt efterår og en vinter sammen med sin kone - journalist og Østeuropa-kender Anne Haubek - rejst til de østlige udkanter af vores kontinent med tog og bus og er kommet tæt ganske almindelige mennesker, der en morgen for snart længe siden vågnede op til en helt ny virkelighed. Hvad er deres historie? Hvordan er det gået dem? Er de blevet lykkeligere i den nye verden? Hvordan ser de i dag på den kommunistiske fortid?

I foredraget i forbindelse med bogen "Vi var folket - møde med østeuropæere 30 år efter Murens fald" (der udkommer 20. september på Gyldendal) besøger vi 15 lande på den anden side af det gamle jerntæppe og kommer bogstaveligt talt helt ind i stuen eller til køkkenbordet hos mennesker, der har gennemlevet Historien på nærmeste hold - og som alle har oplevet personlige dramaer fyldt af håb, forundring, forbløffelse, gru og spredte glimt af lykke.

Det er menneskene som små brikker i et enormt, politisk spil, det handler om. Folk, der aldrig havde bedt om eller forventet andet end tryghed, fællesskab og lidt varer på hylderne, men som uden varsel blev kastet ud i en helt ubegribelig ny virkelighed. Rejsen går gennem lande og regioner, der den dag i dag er dybt mærket af enorme og blodige begivenheder i det tyvende århundrede. Foredraget dokumenterer, at der stadig eksisterer en afgrundsdyb kløft mellem os i vest og dem i øst - vores historie tåler ingen sammenligning.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 30-09-2019, kl. 19:00

Ugedag Mandag
Holdnr93914
Adresse Kulturmaskinen
Farvergården 7
5000 Odense C
LokaleFrølageret
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Center Odense

Kursusdage

30-09-2019 Mandag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.

Alternative kurser

Kursusnavn Ugedag Startdato Underviser

Foredrag med Thomas Ubbesen

Ledige pladser
Tirsdag 04-02-2020, kl. 20:00-22:00 AOF Center Odense Thomas Ubbesen